Prima tabără din acest an organizată la Centrul de Tineret de la Cetea

În perioada 5-9 iulie 2022, la Centrul de Tineret „Sfântul Ioan Valahul” din Cetea a fost organizată o tabără pentru 20 de tineri de la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, însoțiți fiind de prof. Ana Fântână și prof. Ileana Ștefan.

Prima zi a debutat cu vizitarea Bisericii Episcopale de la Geoagiu și a Mănăstirii Râmeț. După parcurgerea traseului din Cheile Râmețului, tinerii au ajuns în satul Cheia, unde au desfășurat o serie de jocuri de cunoaștere. În a doua parte a zilei, cu toții s-au deplasat spre Centrul de Tineret „Sfântul Ioan Valahul” de la Cetea.

Programul următoarelor trei zile a cuprins jocuri de dezvoltare personală, de lucru în echipă, de imaginație și creativitate, atelier de lectură, drumeții și alte activități de grup, având ca teme timpul, frumusețea morală a tinerilor, influența tehnologiei asupra dezvoltării lor și alegerea modelelor în viață. În ultima seară, elevii au asistat la impunătorul foc de tabără, moment în care tinerii prezenți și-au exprimat părerile și impresiile legate de activitățile derulate în cadrul acestei tabere.

Reprezentați ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, ai Inspectoratului de Poliție al Județului Alba – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară, dar și reprezentanți ai Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba au fost prezenți în mijlocul tinerilor în cea de-a doua zi a taberei. Cu aceștia, tinerii au dezbătut teme legate de prevenirea violenței, a furturilor și a accidentelor rutiere, fiindu-le prezentate și consecințele devastatoare ale consumului de droguri.

Un moment emoționant l-a reprezentat ultima zi a taberei, când tinerii au putut participa la activitățile gândite în mod special pentru a așeza în sufletele copiilor bucuria petrecerii ultimelor momente împreună. Astfel, aceștia au vizitat mănăstirile Rimetea și Râpa Robilor de la Aiud. Itinerariul ultimei zile a continuat cu o drumeție în Cheile Aiudului. Participanții au urcat pe Vârful Bogza Poienarilor, loc de unde poți admira întreaga rezervație naturală a Cheilor Aiudului.

Momentele de înălțare duhovnicească oferite de rugăciunile oficiate dimineața, seara și la vremea mesei, dar și participarea la Sfânta Liturghie oficiată la biserica parohiei Cetea au făcut ca sufletele tinerilor să se reîntâlnească cu Dumnezeu pentru a-I aduce laude și a recunoaște că toată ființa noastră Îi aparține Lui.

Asist. Univ. Drd. Ana Fântână
Alexandru Graur

Share