Campania umanitară „Suflet de copil”, desfășurată în Eparhia Alba Iuliei

Auzim adesea în popor sintagma: „Binele naște bine”. Dacă am urmări traiectoria unei fapte bune, am putea înțelege că ea se propagă și se înmulțește între oamenii recunoscători.

La începutul lunii decembrie, în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, membrii Asociației Studenților Creștin Ortodocși Români, filiala Alba Iulia, au întreprins o acțiune filantropică în localitatea Tăureni, județul Mureș. În cadrul acesteia, două familii cu mulți copii și resurse materiale limitate au primit alimente, produse igienico-sanitare și articole de uz casnic, iar copiilor le-au fost oferite dulciuri, rechizite și jucării.

Timpul petrecut în preajma acestora ne-a descoperit dorința lor de a frecventa cursurile unei școli, dorință care se lovea de lipsa articolelor vestimentare și mai ales a celor de încălțăminte. Atunci s-a născut ideea de a continua campania în perioada imediat următoare, căutând să le oferim și minimul necesar de îmbrăcăminte și încălțăminte. Pentru îndeplinirea acestui ideal a fost lansată o provocare tinerilor și copiilor prezenți în vara anului trecut în taberele organizate de către Departamentul de tineret al Arhiepiscopiei noastre.

Reacția a depășit mult așteptările și obiectivele propuse inițial. Copiii, ajutați de părinții lor, au oferit haine și încălțăminte, de foarte bună calitate, atât pentru sezonul rece, cât și pentru cel cald, rechizite, jucării și jocuri de memorie și inteligență. Mobilizarea de care au dat dovadă a permis nu doar asigurarea necesarului pentru copiii din cele două familii vizitate anterior, ci și pentru alți copii din aceeași comunitate și din localitățile Băcăinți, Curpeni, Almașul Mare și Sebeș, din județul Alba, numărul total al beneficiarilor ajungând la 67.

De-a lungul campaniei, am constatat că micii donatori au ales să ofere chiar dintre jucăriile și obiectele cele mai îndrăgite, pentru a simți și alți copii bucuria de care ei înșiși au avut parte. Acest gest plin de altruism ne-a îndemnat să numim campania „Suflet de copil”, denumire în care se regăsește atât entuziasmul și dragostea celui ce dăruiește, cât și bucuria și recunoștința celui ce primește darul. Ne propunem să permanentizăm acest proiect, prin care ne străduim să oferim o șanșă în plus la educație copiilor din medii defavorizate. Aducem alese mulțumiri tuturor celor implicați în realizarea acestui plan.

Pr. Cristian Rațiu

Share