Campanie filantropică organizată de către Centrul cultural-catehetic „Sfânta Teodora de la Sihla” Aiudul de Sus

În data de 12 martie 2016, în piaţa agroalimentară din municipiul Aiud, a avut loc târgul caritabil „Edi-Leuţul Luptător” organizat de către Parohia Ortodoxă Aiudul de Sus, Grupul de Iniţiativă pentru Tineret al Protopopiatului Aiud şi Centrul Cultural-Catehelic ”Sfânta Teodora de la Sihla”.

Această acţiune a avut ca scop valorificarea donaţiilor în vederea susţinerii financiare a familiei Rizea Cristina şi Sorin din localitatea Valu lui Traian, judetul Constanta, al căror fiu, Eduard Efrem, în vârstă de 7 luni, a fost diagnosticat cu Meningoencefalită cu Toxoplasmă Gondi, hidrocefalie obstructivă, insuficienţă respiratorie, ventilat mecanic, corioretinită şi convulsii generalizate.

Edi, micul luptător, are nevoie zilnic de tratament costisitor din afara ţării, un singur flacon, administrat zilnic, costând 300 euro. Produsele donate au constat în cărţi, haine şi obiecte casnice. Alături de serviciile oferite: luarea tensiunii, a glicemiei şi a greutăţii, graţie a două mame-asistente medicale, s-au vândut şi produse de patiserie pregătite de către inimoase tinere liceene, fondurile colectate atingând valoarea de 2843 lei, sumă care va fi trimisă direct în contul familiei lui Edi şi la care se vor adăuga donaţiile credincioşilor din Aiudul de Sus şi ale elevilor de la şcolile aiudene.

Pe lângă ajutorul financiar, parohia a iniţiat crearea unui grup de rugăciune, care va citi zilnic Psaltirea pe perioada Postului Mare, în semn de solidaritate cu familia micuţului.

Felicităm pe Părintele Bazil şi pe Doamna Preoteasă Prof. Laura Popa pentru implicarea şi exemplul de care au dat dovadă, şi mulţumim tuturor celor implicaţi şi dornici să-l ajute pe micul luptător.

Preot Florin Parasca
Inspector pentru cateheza parohială

Share