Întâlniri de suflet cu tinerii în Protopopiatul Aiud

Zilele de 20 și 24 martie 2015 au constituit un moment cu totul aparte pentru tinerii adolescenți din Aiud.

Ca urmare a întâlnirilor Grupului de inițiativă pentru lucru cu tinerii din Aiud, împreună cu părintele profesor Păunel-Martin Juchi, inspector pentru tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei, în zilele mai sus amintite, s-au stabilit și desfășurat acțiuni ale preoților și profesorilor de religie cu tinerii liceeni aiudeni după cum urmează: vineri, 20 martie, de la ora 18, la Parohia Ortodoxă Aiud I, paroh Pr, Protopop Ioan Tocănel, a avut loc o seară de rugăciune iar, marți, 24 martie, de la ora 14, în sala festivă de la Colegiul Tehnic Aiud a avut loc Întâlnirea tinerilor liceeni, întâlnire desfășurată sub titlul ”Cine sunt eu?”.

Așadar, vineri seara, la ceas de rugăciune, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu, Departamentul de Misiune şi Tineret al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de Alba Iulia, reprezentat prin PC Părinte Păunel Juchi, în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Aiud au organizat o seară duhovnicească în biserica cu hramul ”Sf. Ierarh Nicolae” din Parohia Aiud I. În defășurarea evenimentului s-au implicat preoții din parohiile Aiud I Aiud II Aiud III, Aiud IV, Aiudul de sus, Ciumbrud, Măgina și Poiana Aiudului, precum și profesorii de religie.

Seara a început prin rostirea rugăciunilor de seară de către tinerii prezenți, apoi PC Părinte Protopop Ioan Tocănel a adresat un cuvânt de bun venit . După rugăciune tinerii au urmărit filmul de scurt-metraj ”Pentru numele Meu”. După vizionarea filmului a urmat o sesiune de întrebări şi răspunsuri despre teme de actualitate din viaţa tinerilor şi provocările la care sunt supuşi moderate de către Domnul Oliviu Botoi, profesor de Limba și Literatura Română la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia. Acesta le-a pus la suflet tinerilor importanța pe care o au ei în Biserică și i-a îndemnat să îl descopere și sa Îl păstreze neîncetat pe Hristos în inimile lor, seara încheindu-se cu bucurie și cu dorința revederii.

Marți, 24 martie 2015, de la ora 14, Colegiul Tehnic Aiud și-a deschis porțile pentru Întâlnirea tinerilor liceeni din Aiud. Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, și sub discreta dar atenta purtare de grijă a Părintelui Profesor Păunel Juchi, Inspector pentru Misiune și Tineret și Duhovnic al Seminarului Teologic Ortodox din Alba Iulia.

Manifestarea, desfășurată sub genericul”Cine sunt eu?”, la care au participat peste 150 de elevi de la liceele și școlile generale din Aiud și din împrejurimi, a debutat cu o prelegere, care s-a transformat într-un fructuos dialog interactiv, susținută de către doamna preoteasă Laura Popa, profesoară de Limba Engleză la Liceul din Ciumbrud. După acest moment, tinerii au participat la ateliere de lucru coordonate de socio-animatori voluntari veniți de la Alba Iulia.

Evenimentul a fost organizat de către Arhiepiscopia Ortodoxă Română de Alba Iulia în colaborare cu Protopopiatul Ortodox Român Aiud și Inspectoratul Școlar Alba prin extraordinara implicare a profesorilor de religie din Aiud și Ocna Mureș .

Pr. Marius-Aurel Miclea

Share