ACTIVITĂȚI CU TINERII LA CENTRUL DE TINERET OBÂȘIA TIURULUI

Săptămâna aceasta, la Centrul de Tineret Obârşiile Tiurului au fost organizate două întâlniri cu tineri din Protopopiatul Blaj. Astfel, luni, 24 iulie un grup de copii din Parohia Bucerdea Grânoasa însoţiţi de părintele paroh Dan Dulău au păşit pragul centrului.

Săptămâna aceasta, la Centrul de Tineret Obârşiile Tiurului au fost organizate două întâlniri cu tineri din Protopopiatul Blaj. Astfel, luni, 24 iulie un grup de copii din Parohia Bucerdea Grânoasa însoţiţi de părintele paroh Dan Dulău au păşit pragul centrului. Timp de o zi şi-au manifestat bucuria de a fi împreună într-o activitate ce a presupus mai multe acţiuni: un moment de rugăciune în paraclisul Centrului cu hramul “Sfântul Maxim Mărturisitorul”, o drumeţie prin pădurea învecinată, jocuri de destindere şi de perspicacitate, precum şi discuţii de folos sufletesc iniţiate de părintele Dan Dulău.
A doua întâlnire cu tineri din Protopopiatul Blaj, găzduită de Centrul de Tineret Obârşiile Tiurului a presupus un detaliu inedit, şi anume faptul că grupul de 16 tineri din Blaj însoţiţi de părintele Ştefan Cătăuţă, coordonatorul activităţilor de la Centrul de tineret, s-au deplasat pe biciclete până la destinaţie. Aceasta drumeţie cu bicicletele pe o distanţă de aproximativ 10 km, pe un drum secundar, lipsit de pericole rutiere, cu privelişti frumoase, cu momente de urcuş considerabil şi de coborâşuri relaxante a adus multă satisfacţie tinerilor. Ei au prezentat un interes deosebit pentru reeditarea acestei experienţe. Însăşi motivul drumeţiei, cu momentele sale de greutate şi de uşurinţă, asemenea vieţii omului a constituit unul dintre subiectele de discuţie la care s-au angajat tinerii ajunşi la Centru alături de părintele Ştefan Cătăuţă. Astfel, tinerii după ce au mulţumit lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite în paraclisul Centrului au petrecut o zi deosebit de frumoasă şi de folos într-un spaţiu frumos amenajat la liziera pădurii. Această activitate a presupus câteva lecturi de interes şi discuţii pe seama acestora, întrebări şi răspunsuri ce vizează anumite aspecte ale vieţii spirituale sau legate de specificul vârstei adolescente; diferite jocuri de destindere, de strategie, dar şi de perspicacitate. Toate acestea s-au finalizat cu o drumeţie prin pădure, servirea unor gustări împreună si reîntoarcerea în aceeaşi manieră la Blaj.
Considerăm că au fost reuşite, datorită intenției tinerilor de a mai participa la astfel de întâlniri, la care au concurat interesul tinerilor pentru acest gen de activităţi şi iniţiativa şi susţinerea lor de către preoţii implicaţi.
Protopop
Pr. Ovidiu Pop
Share