Resfințirea bisericii din parohia Zagăr, protopopiatul Sighișoara

În Duminica a VI-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul comunității din parohia Zagăr, protopopiatul Sighișoara. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Arhipăstorul nostru a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

Vorbindu-le celor prezenți despre providența și iubirea milostivă a Domnului față de noi, Ierarhul Alba Iuliei a spus: „Dumnezeul nostru este bun, încât adevărații credincioși n-au motiv să se îngrijoreze de nimic. Sfântul Siluan Athonitul spune: «Dumnezeul nostru este bun și blând și milostiv. Dacă sufletul omenesc ar cunoaște aceasta, s-ar umple de iubire și-ar striga Ce Dumnezeu avem!». Dumnezeu ține la noi mai mult decât țin părinții la propriii lor copii. Prin gura profetului Isaia, Cel Preaînalt zice: «Poate o femeie să uite de copulul ei? Poate ea să nu-și aducă aminte de rodul pântecelui ei? Chiar dacă îl va uita, Eu nu te voi uita. Tu ești săpat în palmele Mele». Dumnezeul nostru cunoaște idealurile, aspirațiile, dorințele, posibilitățile și nevoile noastre și este gata să le împlinească și să ne ofere mai mult decât I-am cerut, mai mult decât ne-am imaginat vreodată. De aceea, e bine să-L rugăm pe Dumnezeu să ne acorde harul Său, pentru ca noi să Îl simțim mereu aproape, să ne deschidem larg inimile iubirii Sale iertătoare și tămăduitoare. Atunci, păcatele noastre vor fi iertate, bolile noastre se vor vindeca, poverile noastre vor fi ușurate și problemele noastre toate se vor rezolva”.

La finalul slujbei, pentru râvna de care au dat dovadă în slujirea Bisericii străbune, preotul paroh Silviu Popescu a fost hirotesit întru sachelar, iar binefăcătorii sfântului locaș de închinare au primit Diplome de aleasă cinstire.

Share